FireEx LA

FireEx LA je koncentrirano gasilno sredstvo, ki se uporablja predvsem za gašenje požarov, ki nastanejo pri gorenju gume in plastike. Preko impregnacijskega mehanizma sredstvo preprečuje ponovni vžig in tudi zmehča površino, na katero se nanese. Mesto njegove uporabe je v vseh plastičnih predelovalnih industrijah, petrokemični industriji, vulkanizerskih in avtomehaničnih delavnicah itd.

Ključne prednosti FireEx LA:

9

Gasi in impregnira požare plastike ter gume.

9

Deluje tudi na območjih do -20 stopinj Celzija.

9

Zavira gorenje po certifikatu DIN 4102-2.

9

Biorazgradljivo po podatkih OECD.

9

Deluje tudi preventivno na mestih, kjer je tveganje požara povečano.

9

Uporaben v sistemu stropnega gašenja požarov – sprinkler sistemih.

9

Združljiv za uporabo s penami z nizko in visoko ekspanzijo ter penami pod stisnjenim zrakom sistema CASF 0,5% do 1%.

9

V sprinkler sistemih je FireEx LA lahko uporabljen za katerokoli industrijo, saj omogočamo izdelavo  gasilnega koncentrata po naročilu, ki je prilagojen za vašo industrijo

 

Pri vključitvi FireEX LA v industrijo ali katerokoli delovno okolje je potrebno poudariti, da lahko v izjemno kratkem času pogasimo plastiko in gumo ter hkrati preprečimo ponovni vžig ter širjenje požara. Na ta način omogočimo preprečitev večjih požarov ali eksplozij v industriji, kjer se skupaj s temi materiali (guma, plastika) uporabljajo tudi druge kemikalije ali plini – torej še preden se pristojne gasilske službe lahko odzovejo na gorenje ter ga pogasijo.