Vomit-SAFE

VOMIT-SAFE je granulat na bazi mineralov, ki deluje kot absorbcijsko sredstvo za neprijetne izločke ter tekočino – kot na primer bruhanje, kri, blato, urin, etc.

VOMIT

Njegova rešitev deluje po principu veziva, ki izločke vpije ter ustvari teksturo, ki jo je moč enostavno ter hitro odstraniti – prav tako pa nevtralizira vonjave. Ciljna uporaba je precej široka in je v glavnem osredotočena na vrtce, bolnišnice, šole, domove za starejše, reševalna vozila, veterinarske klinike, javni in potniški promet, zasebna gospodinjstva itd.

 

Temeljne prednosti izdelka Vomit-safe so:

9

Volumensko vpije do petindvajstkratnik tekočine glede na svojo težo.

9

Enostavno ter momentalno odstranjevanje izločka takoj po nanosu granulata.

9

Biorazgradljivost, nestrupenost ter okoljska nevtralnost – skozi to pomeni, da ga lahko odlagamo med gospodinjske odpadke.

9

Granulat vsebuje dezinfekcijo sredstvo, kar preprečuje potencialno širjenje virusov in bakterij, ki se lahko pojavijo v izločkih – zato je njegova uporaba primerna za bolnišnice ter ostale zdravstvene ustanove.

9

Takojšnja nevtralizacija ter zaustavitev neprijetnih vonjav.

9

Izdelek se lahko uporablja med -5 stopinj celzija pa vse do +50 stopinj celzija.

9

Ne vsebuje težkih kovin ali fluorosurfaktantov.

9

Embalaža iz recikliranega materiala.

Vomit-Safe ter njegova ustreznost in učinkovitost je testirana ter certificirana s strani Inštituta za higieno v Porurju. Preko testov je ocena granulata za zdravje pri delu ter vplivom na okolje bila izdana v skladu z direktivo DWA-A-716-1, ki pa je namenjena zaščiti uporabnikov na ravni reševalnih služb, gasilskih brigad, etc.